Tavoitteet ja suunnitelma

Lähtötaso ei onneksi ole mikään hirveä, mutta kyllä tässä jonkin verran työtä riittää, varsinkin kun tavoitteet on nyt aika korkealla.

Oon siis 23-vuotias nainen. Pituutta on kertynyt 161 senttiä, ja elopainoa 78 kiloa. Ylipainoa siis kyllä, mutta ei vielä onneksi mitään ihan hirveitä määriä.

Tavoitteena olisi lopulta päästä tuonne noin 55 kilon paikeille, ehkä 60, täytyy vähän katsoa miltä sitä sitten oikein näyttäisi. En todellakaan hae mitään alipainoisen lookkia, vaan sellasta liikunnallista ja fitness tyylistä ulkonäköä. Tarkkaa painoa en siis vielä tiedä, vaan se selviää sitten katsomalla miltä näyttää kun alkaa nuo numerot vaa’assa lähestyä.

Koska tavoittena on siis liikunnallinen lookki, tarkoittaa se että miun pitää tonne salillekkin mennä. Oon viimeksi ollut kuntosalilla joskus teininä käymässä, että toi on kyllä aika uutta seutua ja juttua mulle. Saan onneksi halvalla tutustua tohon koulun yhteydessä olevaan saliin, että se kynnys hinnan puolesta on aika pieni.

Ajattelin varata aluksi ainakin tollasen personal trainerin ajan, ja antaa se ehdottaa mulle sopivaa treeniä. Tiedän että noi ei aina anna niin hyviä ohjeita kuin toivoisi, jonka takia laitan sen ohjelman varmaan tänne kritisoitavaksi sitten kun se saan.

Liikunnan lisäksi mun on siis laitettava tuo ruokapuoli kuntoon, jotta saisin painoa pudotettua. Ekana tietenkin ajattelin vähentää kunnolla noiden valmisruokien syömistä, joista on tullut vähän liikaakin mun ruokapuolen vakiojäseniä tässä vuoden kahden aikana. Niistä luulis saavan hyvän alun tähän projektiin.

Toiseksi lopetan noiden limsojen juomisen, ja alan juomaan vedellä ja kahvilla. Kahvista poistin jo sokerin noin 3 kuukautta sitten, mikä on hyvä asia yleisen terveydenkin kannalta.

Valmisruokien sijasta yritän kokata enemmän itse, ja valmistaa ruokia alusta asti. Reseptejä oon jo jonkin verran keräilly ja kokeillut tässä pikku hiljaa. Lihapullat on ainakin helppo ja melko terveellinen proteiinin lähde, siihen sitten vaan salaattia rinnalle ja avot.

En halua siis lähteä liikkeelle millään ihan hirveällä muutoksella, vaan hiljalleen muuttaa tapojani paremmaksi. Mielummin hidas mutta kestävä kehitys, kun nopea johon sitten burnouttaan kuukauden kuluttua.

Tällä lähdetään liikkeelle, ja muutellaan sitten tilanteen mukaan jos on tarvetta. Todennäköisesti tiedän sitten kokeilun perusteella paremmin, mikä toimii mulla ja mikä ei. Luotan kuitenkin, että tää on ihan hyvä tapa lähteä liikkellle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *