Mitä oikein tapahtui?

On vaikeaa saada näitä sanoja ulos minusta tänne julkisuuteen. Tämä on niin noloa, kuinka jätin tämän sivun heti ensimmäisen postauksen jälkeen, ja olen ollut kadoksissa sitten syyskuun alun, jo noin 2 kuukauden ajan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan tietäjä, että tietää mitä minulle tapahtui.

Tämä laihdutusprojekti kariutui siis lopulta heti alkumetreillä. Osittain syy oli minussa, mutta mukana oli myös huonoa tuuria, jonka takia pääpaino elämässäni piti siirtää muualle. Lopulta jatkoin tätä projektia vain parin päivän ajan, ja ainakin nytten se on siirretty hetkellisesti syrjään odottomaan parempia aikoja.

Iso syy tähän oli erään kaverini ongelma. En halua häntä nimeltä mainita, koska aihe on niin arka, mutta hän oli ja on vieläkin pahoissa ongelmissa. Onneksi sentään puhumme nytten rahallisista ongelmista, mutta niistäkin voi olla todella vaikea päästä yli. Kun kuoppa on tarpeeksi syvä, on vaikea löytää enään ulos.

Hän on aina ollut sellainen huoleton sielu, joka on elänyt päivä kerrallaan. Olen joskus ihmetellyt, kuinka hänellä on varaa elää niin huolettomasti, ja nytten tämä salaisuus on minulle paljastunut. Hän on nimittäin syvällä pikavippien ja lainojen maailmassa, ja hän ei enään tiedä miten hän pääsisi ulos. Hän on jo jonkin aikaa elänyt vipistä seuraavaan, ottaen aina uuden pikalainan kun edellinen on tullut maksuun. Näitä pikavippipaikkoja on Suomessa nyt jo niin monia, että hänelle ei ollut vaikeuksia saada uutta lainaa uudesta paikasta, mutta lopulta hänen vaihtoehtonsa ovat alkaneet loppua. Enään ei kannata ottaa pikavippiä, vaan keskittyä muutoin näiden ongelmien ratkaisuun.

 

vippien seuraus

Pikavipit ovat kyllä pitkällä tähtäimellä melkoista rahan polttamista 🙁

Hän on tuhansia euroja velkaa erilaisille vippifirmoille. Osa lainoista on jo myöhässä, ja osaa aletaan karhuta vasta lähitulevaisuudessa. En ollut ennen tähän maailmaan ikinä tutustunut, ja olen tarkoituksella pysytellyt erossa pikavippien maailmasta. On todella surullista katsoa, millaisissa ongelmissa tämä hyvä kaverini nyt niiden kanssa oikein on.

Tämä kierrekkin syntyy niin helposti. Eka lainaa jostakin, sitten kun huomaakin ettei ole rahaa maksaa takaisin niin helpoin vaihtoehto on usein ottaa laina toisesta paikasta, ja kierre lähtee rullaamaan. Jos heti alussa lainaisi rahat vaikka kavereilta tai vanhemmilta, voisi tämän kierteen usein katkaista heti alkuun. Ylpeys ei kuitenkaan usein anna, ja niin oli kuulemma kaverini kohdallakin. Hän oli ottanut pikalainan tämän kaltaisen sivuston kautta.

Nykyään pikavippejä mainostetaan jo niin nuorille. Nuorille jotka eivät vielä usein tiedä, kuinka vaarallinen ase ne voivat väärissä käsissä olla. Nykyään mainostetaan jopa pikavippejä 18 vuotiaille näin suoraan, ja he ovatkin se haavoittuvin ryhmä näiden kohdalla. Onneksi kuitenkin esimerkiksi Seriffilaina kertoo, että pikavippien ikärajat ovat koko ajan nousemassa korkeammaksi, ja täten tämä ongelma helpottaa toivottavasti ainakin jollain tasolla.

Minusta kouluissa pitäisi valistaa enemmän näiden rahoitusvälineiden ongelmista, ja yrittää saada ihmiset tajuamaan että niiden käytön pitäisi olla tarkaan harkittua, ei sitten kun tarttis vähän saada lisää rahaa eikä huvita säästää. Liian moni kohtelee näitä kuin luottokorttia, vaikka luottokortti on selvästi turvallisempi tapa lainata rahaa, joskaan ei tietenkään ongelmaton sekään.

No mutta joo. Tälläinen ongelma tuli minulle, joka ajoi minut aivan raiteilta kun se paljastui niin pahaan hetkeen. Olemme päässeet onneksi asiassa jo eteenpäin, ja uskon että saamme tilanteen hallintaan lähiaikoina. Olemme keränneet lainaa meidän tuttavilta ja kavereilta, jotta saisimme nämä suuri korkoiset lainat pois. Sitten kaverini voisi maksella niitä rauhassa meille, ja toipua tilanteesta rauhassa.

En vielä tiedä, miten teen tämän sivuston kanssa. Toivottavasti palailen laittelemaan tänne juttua, kun pääsen aloittamaan tämän projektin taas uudestaan. Ehkä ennen sitä laitan jotakin juttuja, jotka ovat eräänlaisia päiväkirjamerkintöjä. Jos kuitenkin mielenkiintosi kohdistui eniten tätä projektia kohden, olen pahoillani. Vaikea nähdä, että pääsisin sitä aloittelemaan ainakaan ennen vuoden vaihetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *