Huomenna kaikki sitten alkaa!!

Nyt on sunnuntai ilta, ja huomenna virallisesti tämä mun matka ja projekti kohti unelmieni vartaloa sitten alkaa. Oon jännityksellä odottanut tätä päivää ja valmistautunut kohtaan tämänkin haasteen. Olen toiveikas, että tulen tässä onnistumaan mutta kyllä tämä silti hieman jännittää, no ei ihan vähääkään. Oikeastaan jännittää ihan kunnolla.

Kävin muuten nyt perjantaina ekaa kertaa tuolla Konalan Aminopörssin myymällä, joka on siis ihan siinä “pääkadun” varrella. Suunnilleen siinä, missä aikoinaan oli PC-superstore jos joku sen vielä muistaa.

No kuitenkin, kävin siellä katsomassa ja kysymässä, josko heillä oli jotain suosituksia minulle tähän tavoitteeseen. No se myyjä tuntui kyllä tietävän asiansa, ja suositteli minua kokeilemaan arginiini, tai tarkemmin ottaen l-arginiinia.

L-arginiini on sellainen aminohappo, jota ihmiset yleensä eivät kovin paljoa saa. En ollut edes ikinä ennen kuullut siitä, mutta kun purnukan kanssa tulin kotiin ( ei ollut kovin kallis joten ostin vni suoraan yhden purkin), luin netistä mitä tämä aine oikein oli ja vaikutti kyllä ihan pätevältä idealta.

Esimerkiksi lisaravinnetieto.com kertoo arginiinin ja laihdutuksen yhteydestä seuraavan:

Arginiini vaikuttaa myös helpottavan laihtumista ylipainoisilla henkilöillä. erityisesti diabeetikoilla.

Erityisesti sen havaittin tutkimuksessa auttavan sisäelinten ympärille kertyneen rasvan polttamisessa, joka on terveydelle vaarallisin ylipainon muoto.

Sokkokokeessa osoitettiin myös, että 6,6 g arginiinia päivässä syöneet naiset pudottivat dieetin yhteydessä 2 kg rasvaa kahden viikon aikana, kun koeryhmä pudotti vain 0,7 kiloa.

Ehkäpä mielenkiintoisin tulos saatiin kuitenkin aasialaisessa tutkimuksessa, joka osoitti että arginiini säätelee jopa ihmisen geenejä, saaden kehon varastoimaan rasvaa mielummin lihaksiin (energiaksi) ja käyttämään kehon rasvasoluja energiakseen.

Lähde: Lisäravinnetiedon l-arginiini artikkeli

Elikkä kyllä tosta voisi jotain apua olla munkin tavoitteseen, mutta pidin myös siitä että tuo arginiini vaikuttaisi parantavan verisuonten toiminta, kun mun suvussa on aika paljon ollut noita sydänongelmia ja -kuolemiakin.

No on mulla muutakin ollut kun vain tuota lisäravinne juttua. Oon eilen käynyt ostaa ison kasan hyvää ruokaa alkuviikoksi, jotta ei sitten tarvitse käydä kaupoissa koko ajan siellä kaikkien houkutuksien keskellä. Yleensä mulla on ollut sillain, että kunhan kotona ei oo mitään herkkuja niin oon niistä aika hyvin pysynyt etäälläkin. Nyt yritän käydä kaupassa mahdollisimman vähän ja vain silloin kun oon just syöny. Muuten on se yleinen vaara, kun nälkäisenä sinne menee.

Huomenna aamusella tää sitten virallisesti alkaa. Koitan laitella tänne päivityksiä niin usein kun pystyn, mutta tod.näk en ehdi joka päivä tai toinenkaan tänne mitään pidempiä juttuja kirjoitella. Keskityn nyt täysillä tähän alkuun, ja muut asiat saa hetken olla toissijaisia, valitan.

Toivotan teille kuitenkin ihanaa alkavaa viikkoa, ja pitäkää peukut pystyssä minullekkin huomisesta eteenpäin. Nyt alan henkisesti valmistella tätä iltaa ja tulevaa aamua, jotta olen parhaimmillani heti alusta alkaen. Tällä kertaa en aio epäonnistua!

tavotiekunto

Tältä kun näyttäisi 2 vuoden kuluttua, ai että!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *